Effektivisera samhället med led belysning

by

Vårt samhälle dras med ständiga utmaningar och för oss vanliga människor kan det vara svårt att få grep om saker och ting. Att effektivera och optimera våra resurser är en viktig faktor för att lyckas i slutändan och här vill jag poängtera hur vi genom användning av effektiva ljuskällor kan bidra till ett mer resurssnålt samhälle. Led belysning sänker energiförbrukningen vilket i sin tur sänker elförbrukningen som på många sätt bidrar till den globala uppvärmningen. Lampor kan tyckas vara en smågrej men det är mer komplicerat än så. Se exemplet nedan så förstår ni varför det är viktigt att samhället fokuserar på led ljuskällor.

En vanlig glödlampa som använder 30W i effektförbrukning kan ersättas med en led lampa på ca 3W till 5W samtidigt som samma ljusstyrka bibehålls. Hos webbsajten Svealight kan du enkelt beräkna hur hög watt effekt led lamporna måste ha för att framgångsrikt kunna ersätta en glödlampa, halogen eller fluorescerande belysning.

Led panel belysning inom offentliga sektorn

Det är lite konstigt att man fortfarande upptäcker äldre lamptyper inom den offentliga sektorn. Här skulle man istället kunna ersätta med snygg och effektiv led panel belysning som hade varit mer kostnadseffektivt. En led panel ger ett jämnt ljussken över en mindre yta som sällan sträcker sig mer än ett par kvadratmeter. Den är enkel att montera och flexibel på många sätt vilket gör den lämpad för användning i butiker, köpcentrum och offentliga lokaler. Det är nästan så man borde starta en led-rörelse där man uppmanar de styrande i vårt samhälle att övergå till led i alla avseenden.

Spotlights med led är ett annat bra alternativ

Det finns fler ljuskällor att välja bland än paneler, led spotlights är ett bra alternativ i de fall paneler inte anses lämpliga. Spotlights kan också sättas upp i privata boende och används flitigt i många svenska hushåll för tillfället. Om du vill veta mer om spotlights och led så vill jag rekommendera en bra webbplats som förklarar hur tekniken fungerar. Klicka här för mer information om spotlights. Notera att webbplatsen är en informativ sida och kan användas som underlag när man ska handla belysning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *